• Wereldwijde verzending
  • Kleding Management Systeem
  • Jarenlange ervaring
Inlog klantenportaal

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaamheid zit in ons DNA. Wij spannen ons in voor mens en milieu en zetten ons middels diverse projecten, certificaten en initiatieven in voor het identificeren, voorkomen en verminderen van maatschappelijke risico’s en het nog verder verduurzamen van onze collecties en productieketens.

Duurzaamheidsstrategie

Wij hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen verweven in ons beleid en dit komt terug in onze dagelijkse activiteiten. Ons beleid is opgebouwd uit vijf bouwstenen. Deze bouwstenen komen voort uit de zeventien Sustainable Development Goals (SDG) die in 2016 door de Verenigde Naties zijn opgesteld.

Onze vijf bouwstenen bestaan uit het gebruik van duurzame grondstoffen, duurzame & sociale productieomstandigheden, duurzame partnerschappen, circulaire economie en duurzame bedrijfsvoering. Wil je meer weten over deze bouwstenen en de betekenis hiervan, download dan ons MVO-rapport.

Convenant Duurzame kleding & Textiel

Om echt stappen te kunnen maken, is samenwerking belangrijk.  In 2016 hebben wij daarom het Convenant Duurzame kleding & Textiel ondertekend. Samen met andere bedrijven, ngo’s, overheden, klanten en partners binnen de kleding- en textielindustrie, hebben wij de handen ineen geslagen om verbeteringen binnen de textielsector daadwerkelijk te kunnen bewerkstelligen. Daarnaast zijn wij een samenwerking met UNICEF aangegaan middels het Family Friendly Workplaces programma.

MVO-rapport

Ondanks dat maatschappelijk verantwoord ondernemen al verweven is in ons beleid en terugkomt in onze dagelijkse activiteiten, doen wij graag een beetje extra op het gebied van MVO. Als deelnemer van het convenant verplichten wij onszelf jaarlijks een extensieve ketenrisico analyse te maken en op de toekomst gefocust te blijven.

Ons MVO-rapport geeft een transparante kijk op waar wij produceren, wat bepaalde risico’s zijn en waar we op sociaal vlak en op het gebied van milieu nog stappen kunnen maken.

Gezamenlijk kunnen wij het verschil maken!

Als Company Fits zijnde doen wij hiervoor ons uiterste best. Wij zetten ons in voor mens en milieu, werken samen en gaan partnerschappen aan om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen. Ook de hulp van de klant is hierin noodzakelijk. Zij moeten de overstap naar het gebruik van duurzamere materialen willen maken en ervoor open staan gebruikte kleding te recyclen. Wij gaan deze uitdagingen samen met de klant aan op weg naar een gezonder en beter milieu en nog betere werkomstandigheden in de fabrieken. Gezamenlijk kunnen wij het verschil maken!

Duurzame materialen

Door zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame materialen als biologisch katoen en gerecyclede petflessen en kleding na gebruik te recyclen, verminderen wij stap voor stap de impact van onze producties op het milieu. Aankomend jaar willen wij 80% van onze eigen bedrijfskleding collectie van duurzame materialen produceren.

Samen met onze partners in de kleding- en textielindustrie kunnen we het verschil maken!

Download hier ons MVO-rapport in PDF

Meer weten over ons duurzaamheidsbeleid?
Bel Anne!

Afspraak maken