• Wereldwijde verzending
  • Kleding Management Systeem
  • Jarenlange ervaring
Inlog klantenportaal

Recycling

Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor het productieproces van onze bedrijfskleding en willen hierin de impact van het productieproces als de invloed van het eindproduct op het milieu zoveel mogelijk beperken.

Dit doen wij allereerst door het moment van ‘afdanking’ van onze geleverde producten zo ver mogelijk uit te stellen. Een doel dat gerealiseerd wordt door het leveren van kwalitatieve producten die lang mee kunnen gaan. Daarnaast zorgt een goede forecasting voor onze klanten ervoor dat er niet meer geproduceerd wordt dan noodzakelijk is.

Recycling van bedrijfskleding

Wanneer medewerkers uit dienst treden of afgeschreven kleding vervangen dient te worden, kan de bedrijfskleding bij ons retour. In dit proces kan deze kleding worden geregistreerd via de webshop en in onze retour/ recycle zak worden gedaan. Deze kledingzak wordt al bij de eerste levering van bedrijfskleding per locatie geleverd en kan vervolgens gevuld worden met gedragen kledingstukken. Volle kledingzakken worden bij onze helpdesk retour gemeld en worden vervolgens opgehaald op de aangewezen locatie. Wanneer wij de kledingzakken binnenkrijgen, wordt er een selectie gemaakt tussen herbruikbare kledingstukken en recyclebare kledingstukken.

Wij streven ernaar om bij elke klant herbruikbare en recyclebare kledingstukken in te nemen. Het aantal recyclebare content kan echter per jaar verschillen. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf hoeveel kilogram kleding er in één jaar bij onze klanten afgedankt wordt en door ons wordt ingenomen. Het afgelopen jaar hebben verschillende klanten de keuze gemaakt om kleding door ons in te laten nemen, in plaats van het op eigen wijze af te laten danken.

In 2022 hebben wij meer dan 11,4 ton aan kleding gerecycled

Herbruikbare kleding

Kleding van medewerkers die uit dienst treden, kunnen wij weer opnieuw aanbieden. Door deze kledingstukken weer opnieuw in te zetten bij werknemers wordt de levensduur verlengd en het inkopen van nieuwe kleding uitgesteld. Medewerkers kunnen op de ingerichte webshop gestimuleerd worden om deze duurzame keuze te maken door het inzetten van een puntensysteem.

Recyclebare bedrijfskleding

Wanneer de bedrijfskleding niet meer in originele staat herbruikbaar is, verzamelen wij deze kleding in een big bag voor onze partner het Frankenhuis. De big bag wordt periodiek aangeboden bij deze specialist in textielverwerking, zodat er niet onnodig transport ingezet hoeft te worden.

Het Frankenhuis speelt in op de laatste recycling ontwikkelingen en zet post-consumer materialen opnieuw in als nieuwe en bruikbare grondstoffen. Op dit moment geeft Het Frankenhuis aan dat er drie herbestemmingsroutes zijn van het gerecyclede textiel.

Over het algemeen wordt er nog veel recyclet content ingezet voor de non-woven industrie, wat wordt toegepast voor isolatie- en vulmateriaal en in de automotive industrie. Een ontwikkeling die op dit moment door Het Frankenhuis wordt getest is het vervezelen van textiel met als doel om er weer nieuwe garens van te kunnen ontwikkelen. Op deze wijze kunnen weer nieuwe doeken worden geproduceerd. Een derde manier van recycling bij Het Frankenhuis is het recyclen textiel bestaande uit een hoog percentage katoen, waarvan poeder wordt gemaakt. Deze poeder is de basis voor uiteindelijk nieuwe vezels. 

Bekijk onze video over ons recycleproces

Meer weten over het recycleproces?

Neem contact op met Anne!