• Wereldwijde verzending
  • Kleding Management Systeem
  • Jarenlange ervaring
Inlog klantenportaal
  • Home
  • Blog
  • Steeds vaker maken onze klanten gebruik van onze retour- en recyclezakken

Steeds vaker maken onze klanten gebruik van onze retour- en recyclezakken

De afgelopen jaren zien we een toename van klanten die gebruik maken van onze recyclezakken om afgedankte kleding bij ons in te leveren. Als medewerkers uit dienst treden of afgeschreven kleding vervangen dient te worden, zorgen wij namelijk weer voor een nieuwe herbestemming van deze kledingstukken.

Herinzetten bedrijfskleding

Afgelopen jaar hebben wij al meer dan 40.000 artikelen bij onze klanten kunnen herinzetten. Door deze kledingstukken weer te reinigen en vervolgens opnieuw in te zetten bij werknemers wordt de levensduur van een artikel verlengd en het inkopen van nieuwe kleding uitgesteld. 

Recyclen bedrijfskleding

Wanneer bedrijfskleding niet meer in originele staat herbruikbaar is, zamelen wij deze kleding in dat vervolgens door onze partner in textielverwerking wordt vervezeld. In 2022 hebben wij meer dan 11,4 ton aan kledingstukken gerecycled. Vervezelde kledingstukken worden uiteindelijk weer opnieuw ingezet voor de automotive industrie of als isolatiematerialen toegepast. Een ontwikkeling die op dit moment wordt getest is om textiel te vervezelen met als doel om er garens van te creëren en er uiteindelijk ‘nieuw’ textiel van te produceren. 

Wil je meer weten over ons recyclingsproces en andere duurzame initiatieven binnen Company Fits? Dan gaan wij graag het gesprek met jullie aan!