• Wereldwijde verzending
  • Kleding Management Systeem
  • Jarenlange ervaring
  • Unieke designs
Inlog klantenportaal

Company Fits gaat impactvolle samenwerking met Swimmin' Foundation aan!

Door het persoonlijke verhaal van onze productiedirecteur Evert-Jan Poppe zijn wij in contact gekomen met Swimmin’ Foundation:

Als gezin hadden we via hulporganisatie Compassion een sponsorkind in Bangladesh genaamd Akhes. Door een maandeijkse bijdrage steunden we hem in zijn ontwikkeling en dragen we bij aan onderwijs, gezondheidszorg en goede voeding. Tijdens mijn productiereis in 2016 had ik het voorrecht om Akhes te bezoeken. Een paar maanden na mijn bezoek kreeg ik het verdrietige bericht dat hij verdronken was. Bij het opzoeken naar informatie of kinderen in Bangladesh zwemles krijgen, kwam ik het aantal van 17.000 kinderen tegen die per jaar verdrinken. Een enorm aantal dat niet voor te stellen is en verholpen kan worden. Door de samenwerking met Swimming' kunnen we lokaal impact maken met het geven van zwemles en het opleiden van instructeurs.

Swimmin’ Foundation zet zich in voor dit grote probleem door het geven van zwemlessen aan kinderen vanaf 5 jaar. Daarnaast leiden zij lokale instructeurs op om zelf zwemles te kunnen geven en jonge kinderen te kunnen redden. In samenwerking met Friendship NGO integreren zij zwemonderwijs in educatieprogramma's, waardoor bewustwording over de gevaren van water wordt ontwikkeld.

Onlangs is er weer een team aan instructeurs van Swimmin’ Foundation naar Bangladesh afgereisd om zwemlessen te verzorgen. Ditmaal met zwemshirts ontwikkeld door Company Fits. Met trots maken wij deze samenwerking dan ook bekend. Met verschillende producties in Bangladesh en klanten in de zwembranche zien wij de noodzaak om aan dit initiatief bij te dragen. Swimmin’ en Friendship NGO laat ons zien dat je ook op lokaal en kleinschalig niveau juist een grote en directe impact kunt maken. Uit eerdere ervaringen met grootschalige organisaties hebben wij gemerkt dat dit veel minder het geval is.

Gezamenlijk met Swimmin’ gaan wij ervoor zorgen dat wij de mate van zwemlessen in Bangladesh kunnen intensiveren voor een nog grotere impact. Wij nemen jullie graag mee in onze verdere samenwerking met Swimmin’ Foundation!