• Wereldwijde verzending
  • Kleding Management Systeem
  • Jarenlange ervaring
Inlog klantenportaal

Bedrijfskleding wassen

Hoe kan je het beste bedrijfskleding wassen? Het is een vraag welke wij met regelmaat horen vanuit onze klanten. Om de kwaliteit van de werkkleding te behouden, is het belangrijk dat de kleding op de juiste manier wordt gewassen. Onderstaand geven wij jou enkele tips, hoe je het beste werkkleding kunt wassen.

Waslabel, eerder een waspuzzel?!

De eerste tip die wij willen geven, is door goed te kijken naar de wasvoorschriften op het waslabel. Maar weet jij wat elk symbool betekent welke op het wasvoorschrift staat? Nee? Dat is niet zo gek! Er zijn immers veel verschillende symbolen met verschillende betekenissen. Bovenstaand hebben wij een overzicht gemaakt van de meest voorkomende wasvoorschriften en de betekenis daarvan.

Kleine wasjes, Grote wasjes

Doe ze in de wasmachine! Maar houdt er wel rekening mee dat er andere wasvoorschriften kunnen gelden voor de werkkleding dan voor jouw vrijetijdskleding. Gebruik bijvoorbeeld geen wasverzachter bij het wassen van de werkkleding. Heb je grote vlekken in jouw werkkleding zitten? Probeer deze zo snel mogelijk te verwijderen en behandel de vlek voordat je het kledingstuk in de wasmachine stopt. Maar let op dat je niet te veel kleding tegelijkertijd in de wasmachine stopt. En haal de kleding gelijk uit de machine wanneer het wasprogramma is afgelopen. Zo voorkom je dat de kleding heel erg kreukt.

Temperatuur

De temperatuur waarop jij jouw werkkleding wast is erg belangrijk. Niet alle kleding kan op dezelfde temperatuur gewassen worden. Kijk dus voordat je de wasmachine aanzet, altijd eerst even in het wasetiket. Door werkkleding te heet te wassen, kan de kwaliteit achteruitgaan.

Tip: vergeet ook niet om de werkkleding binnenstebuiten en met gelijke kleuren te wassen! Hierdoor blijven de kledingstukken langer mooi, zodat je langer van de kleding kan genieten.

Op de waslijn of in de droger?

Tegenwoordig zijn wij veelal gewend om kleding te drogen in een droger. Toch is dit niet altijd de beste keuze voor de kwaliteit van de kleding. Door de hitte van de droger, kan het materiaal en de kleuren aangetast worden. Wij adviseren dan ook altijd bedrijfskleding aan de lucht te laten drogen en geen gebruik te maken van een droogtrommel.

Bedrijfskleding strijken

Als je de kleding aan de lucht laat drogen, zal het minder gekreukt zijn. Soms kan je het echter niet helemaal voorkomen dat de kleding gestreken moet worden en je wilt natuurlijk netjes voor de dag komen in jouw bedrijfskleding.

De hitte van het strijkijzer kan de werkkleding sneller slijten. Hierdoor raden wij aan om de kleding altijd binnenstebuiten te strijken en niet op een te hete stand te zetten.

Tip: zit er een geprint logo op jouw bedrijfskleding? Strijk hier niet overheen om de kwaliteit van het beeldmerk te behouden.

Kortom was jouw bedrijfskleding niet te heet, sla wasverzachter over, laat het drogen aan de lucht en vermijd een strijkijzer. Want laten we eerlijk zijn, weinig mensen genieten van het strijken van hun kleding en daarnaast kan het slijtage veroorzaken. Tot slot vergeet niet om een kijkje te nemen in het wasetiket, nu je de wassymbolen herkent!

Lees je deze blog en heb je nog geen bedrijfskleding voor jouw onderneming? Neem contact met ons op, wij helpen je graag bij het samenstellen van de perfecte bedrijfskleding collectie.

Neem contact met ons op!