• Wereldwijde verzending
  • Kleding Management Systeem
  • Jarenlange ervaring
  • Unieke designs
Inlog klantenportaal
  • Home
  • Blog
  • Waarom is het dragen van bedrijfskleding belangrijk?

Waarom is het dragen van bedrijfskleding belangrijk?

Dit is één van de meest gestelde vraag die wij vanuit onze klanten krijgen. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van bedrijfskleding en waarom het zo belangrijk is voor elk bedrijf.

Bedrijfskleding draagt bij aan hygiëne en veiligheid

Bedrijfskleding draagt bij aan de hygiëne op de werkvloer. In bepaalde sectoren, zoals in de gezondheidszorg, is het belangrijk dat werknemers branche specifieke kleding dragen. Zorgkleding kan bijvoorbeeld op hogere temperaturen worden gewassen dan vrijetijdskleding, waardoor bacteriën en virussen effectiever kunnen worden bestreden. Dit draagt bij aan de veiligheid en gezondheid van de werknemers en de klanten. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij tandartsen

Bij bepaalde branches is het van belang dat speciale kleding wordt gedragen om de veiligheid van de werknemers te kunnen waarborgen. Men kan naast het dragen van bijvoorbeeld veiligheidsschoenen ook denken aan reflecterende werkkleding. Door het toevoegen van reflecterend tape aan een kledingstuk, zullen werknemers beter zichtbaar zijn in het donker. Dit zie je met name veel terugkomen bij chauffeurs of in de bouw.

Werkkleding zorgt voor eenheid op de werkvloer

Het dragen van werkkleding kan voor een gevoel van saamhorigheid zorgen onder medewerkers. Het benadrukt dat iedereen deel uitmaakt van hetzelfde team en dat iedereen bijdraagt aan het succes van de organisatie. Je kan ook wel zeggen dat bedrijfskleding ertoe kan leiden dat de medewerkers zich extra verbonden voelen met het bedrijf. Dat is bijvoorbeeld zo bij bedrijfskleding voor de kinderopvang, in de logistiek, in supermarkten en ook in de agrarische sector

Het gevoel van eenheid op de werkvloer kan voor een sterk teamgevoel zorgen onder de medewerkers. Het personeel voelt zich onderdeel van iets groters waardoor dit een positieve impact kan hebben op de werksfeer binnen het bedrijf.

Herkenbaarheid en een professionele uitstraling

Bedrijfskleding kan niet alleen voor eenheid op de werkvloer zorgen. Het is tegelijkertijd een hulpmiddel om professionaliteit uit te stralen. Medewerkers zien er door het dragen van werkkleding representatief uit naar de klanten toe.

Hiernaast is het ook een herkenningspunt voor klanten. Je kan bijvoorbeeld denken aan de bedrijfskleding die gedragen wordt in de supermarkt. Doordat de klanten de bedrijfskleding herkennen, kunnen ze gemakkelijk een medewerker onderscheiden van overige bezoekers.

Bedrijfskleding versterkt de merkidentiteit

Zoals al eerder kort benoemt, kan bedrijfskleding ook de merkidentiteit van een bedrijf versterken. Het doorvoeren van de huisstijl, zoals de huiskleuren en logo, van de organisatie in haar werkkleding, kan voor een professioneel imago en merkbekendheid zorgen. 

Bedrijfskleding kan niet alleen voorzien worden van een logo maar kan ook voorzien worden van de slogan van een bedrijf. De medewerkers zijn als het ware een wandelend visitekaartje voor de organisatie en promoten hiermee het bedrijf. Custom made bedrijfskleding sluit naadloos aan bij de organisatie en haar huisstijl. Wat een onderdeel kan zijn van de marketingstrategie om de merkidentiteit van het bedrijf te versterken.

Al met al zijn er dus meer dan genoeg redenen waarom bedrijfskleding belangrijk is voor een organisatie. Het zorgt voor een professionele uitstraling, draagt bij aan de hygiëne en veiligheid op de werkvloer, kan zorgen voor een gevoel van saamhorigheid en eenheid onder de medewerkers en versterkt de merkidentiteit van een bedrijf.

Is jouw organisatie toe aan bedrijfskleding welke naadloos aansluit bij het bedrijf?

Neem contact met ons op!